Ondanks de crash: Bitcoin Fundamentals blijven sterker dan ooit…

De recente prijsdalingen hebben geen invloed gehad op de basisprincipes van de BTC, aangezien de mijnbouwmoeilijkheden en het hasjpercentage nieuwe ATH’s hebben geregistreerd.

Hoewel de prijs van bitcoin in de afgelopen 24 uur is gecrasht met dubbelcijferige percetages, blijven de fundamentals van het netwerk sterk. Recente gegevens wijzen erop dat de mijnbouwpercentage en de hashprijs van BTC nieuwe recordhoogten hebben bereikt.

BTC Mining Difficulty And Hash Rate ATH’s

De ontginningsmoeilijkheden op het BTC-netwerk worden om de 2.016 blokken (of ongeveer twee weken) automatisch aangepast. Afhankelijk van het aantal actieve mijnwerkers die hun rekenkracht op de blokketen inzetten, kan de aanpassing het werk gemakkelijker of moeilijker maken en beloond worden.

Het is een functie die het systeem in staat stelt om zichzelf te onderhouden met betrekking tot externe gebeurtenissen die van invloed zijn op de prestaties.

Na de laatste dergelijke aanpassing die in het weekend plaatsvond, steeg de moeilijkheidsgraad in de mijnbouw tot een recordhoogte van meer dan 20,6 biljoen. Het is de eerste keer in meer dan twaalf jaar Bitcoin Bank-geschiedenis dat de metriek boven de 20 biljoen uitkomt.

Dit betekent een aanzienlijke stijging van de mijnbouwproblematiek van meer dan 20% sinds 3 november, toen deze daalde tot 16,8 biljoen nadat berichten verschenen dat mijnwerkers uit de Chinese provincie Sichuan zijn gemigreerd.

De vuistregel suggereert dat de mijnbouwproblemen toenemen wanneer er veel mijnwerkers op het netwerk zijn. Gegevens van blockchain.com bevestigen dit, waaruit blijkt dat het hashtarief ook een nieuwe recordhoogte van bijna 150.000.000 TH/s heeft bereikt.

Vergeleken met de gebeurtenissen begin november, toen het daalde tot 106 miljoen, is dit een enorme stijging van meer dan 40%.

Bitcoin Prijs lijdt

Terwijl de fundamenten van het netwerk blijven toenemen in de richting van nieuwe hoogtepunten, ging de activaprijs de afgelopen 24 uur naar een venijnige correctie.

BTC zweefde gisteren boven de $40.000 voordat het naar het zuiden ging naar een intraday dieptepunt van iets meer dan $30.000. Hoewel de stieren een deel van de verliezen hebben hersteld van deze prijsdaling van bijna $12.000.

Desalniettemin is de primaire cryptocurrency goed in het groen sinds het begin van 2021. BTC ging het nieuwe jaar in met $29.500 en is nu nog steeds ongeveer 10% hoger, ondanks de recente ontwikkelingen.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.