Irske kryptoinvestorer har tapt over $ 3,5 millioner til svindlere siden 2020

Investorer i kryptovaluta i Irland mister enorme hardt opptjente penger lett til falske investeringsplattformer, da svindlere fortsetter å flagre med en fortjenesteordning på digitale valutaer. Omtrent $ 3,5 millioner har tapt av irske kryptoinvestorer til svindlere akkurat i år. Det nasjonale politiet frykter at antallet ofre og pengene som går tapt til disse svindlerne, til og med kan øke.

Scammer retter seg mot irske kryptoinvestorer med falske investeringsplattformer

Som Independent nylig rapporterte , har tilfeller av investeringsbedragerier steget med 61 prosent i landet. Det er bemerkelsesverdig at økningen i rapportene ble registrert bare de første åtte månedene i 2020, noe som indikerer hvordan svindlere har økt aktivitetene sine for å svindle innbyggere i landet. I følge den nasjonale polititjenesten, Gardaí, har ca 3.500.000 dollar (€ 3 millioner) gått tapt av irske kryptoinvestorer.

Gardaí frykter at det kan komme flere rapporter om svindel med kryptovaluta , og at det rapporterte beløpet til og med kan øke ettersom det kan ta mer tid for folk å realisere en falsk investeringsplattform. Dessuten har mange ofre bestemt seg for å skjule opplevelsen for publikum for å unngå forlegenhet, bemerket Gardai.

Unngå falske investeringer

For de irske kryptoinvestorene og innbyggerne generelt advarte detektivsjefinspektør Pat Lordan fra Garda National Economic Crime Bureau at investering mest sannsynlig vil være en svindel hvis tilbudene ser for gode ut til å være sanne. D Chief Supt Lordan fortsatte med å forklare at:

“Ofrene er normale, vanlige mennesker som kan tape fra hundrevis til hundretusener av euro. Personen blir lurt til å investere i noe som blir fremstilt feil. Det er generelle løfter om rask enorm avkastning, det er en mulighet i livet, og inkluderer hard aggressiv salg som kan godkjennes av anerkjente forretningsfolk eller kjendiser, men uten deres viten. „

Det er praktisk talt vanskelig å gjenopprette de investerte midlene fra svindlere. Så innbyggerne har blitt rådet til å gjøre grundige undersøkelser før de investerer i noen plattform.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.