Bitcoin of andere Cryptos maken geen deel uit van de Basket-Backed Global Reserve Unit, Peter Brandt voorspelt.

Peter Brandt, de eminente grondstoffenhandelaar met bijna vier decennia ervaring, voorspelt dat Bitcoin of enige andere cryptocurrency geen deel zal uitmaken van een „formule“ globale reserve-eenheid.

Volgens de chartiste zou het kunnen bestaan uit topvaluta’s (de Amerikaanse dollar, de Japanse yen, de euro et al.), edelmetalen en ruwe olie.

„De wereld zou een formule „SDR“ kunnen aannemen, bestaande uit USD, JPY, CNH, EUR, CAD, AUD, GBP, goud, zilver en ruwe olie. Bitcoin Investor $BTC of andere cryptos zullen NIET deel uitmaken van het mandje.“

De terugkeer van de goudstandaard

Het terugzetten van de V.S. op de gouden standaard, die door vroegere voorzitter Richard Nixon in 1971 werd verlaten, werd opnieuw een heet onderwerp deze week nadat het Comité van het Bankwezen van de Senaat troef-genomineerde econoom Judy Shelton aan de Federale Raad van de Reserve goedkeurde.

Alle democratische leden van de commissie stemden tegen haar kandidatuur. Deze hoge mate van partijdigheid werd vooral veroorzaakt door haar controversiële idee om de Amerikaanse dollar opnieuw aan goud te koppelen.

De commissievoorzitter Mike Crapo vond echter dat haar opvattingen over het monetaire beleid van het land niet diskwalificerend waren:

„Velen hebben geprobeerd Dr. Shelton’s opvattingen over de goudstandaard en het monetaire beleid te karakteriseren als buiten de mainstream gedachte en diskwalificerend voor deze positie.“
Terwijl critici de Fed constant bekritiseren voor zijn oneindige gelddruk en op hol geslagen uitgaven, betogen anderen dat zijn ongekende stimulerende maatregelen nodig zijn om de economie te ondersteunen.

De „arrogantie“ van de crypto menigte…

Zelfs met Shelton bij de Fed, koopt Brandt niet het idee dat de wereld terugkeert naar de gouden standaard.

Hij is ervan overtuigd dat het wereldwijde monetaire systeem zal evolueren „voorbij papier fiat“ aangezien de Amerikaanse regering haar munt zal laten leeglopen om uit de schulden te komen.

Dat gezegd hebbende, slaat hij de cryptocurrency menigte voor arrogant in de veronderstelling dat ze „pet rocks“ gaan de enige vervanging van fiat geld te zijn:

„Uiteindelijk zal het hele monetaire systeem evolueren voorbij het papieren fiat. Maar op korte termijn (10 tot 20 jaar) is de enige manier om uit de schulden te geraken voor de regeringen het laten leeglopen van de USD. Ik maak alleen bezwaar tegen de arrogantie van de crypto menigte om aan te nemen dat de keiharde rotsen alle fiats zullen vervangen“.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.